4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Saldırıya uğrayan karakol taşınıyor

Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne teröristler tarafından düzenlenen hain saldırı sonrasında bölgede başlatılan operasyonlar aralıksız devam ederken, karakol için belirlenen yeni yerde de hafriyat çalışmaları sürüyor.

Kurulduğu günden itibaren 5 defa saldırıya uğrayan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nün yeni yerine taşınması için başlatılan çalışmaların devam ettiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre karakol, Çeratepe olarak bilinen, 1992 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan astsubayın soyadını alan Aşık Tepe'ye taşınacak.

Kurulduğu günden itibaren sürekli hain saldırılar ile gündeme gelen ve Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nün yeni yerine taşınması için çalışma sürdüren Mehmetçik, bir yandan da son saldırıda silah arkadaşlarını şehit ederek Kuzey Irak'a kaçan teröristlerin izini sürüyor. Avaşin ve Basya kamplarına doğru kaçtıkları tespit edilen teröristlerin özellikle Buzul Dağı bölgesinde kıskaca alındığı, karadan ve havadan bölgenin sürekli ağır makineli silahlarla dövüldüğü belirtildi. Operasyonların, saldırı sonrasında bölgeye helikopterlerle indirilen takviye kuvvetleri tarafından aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 11:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?