4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sanayi esnafı kurumlardan şikayetçi

Hakkari Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Rahmi Değirmenci, bazı kamu kurum ve kuruluşların sanayide rahatlıkla yapılabilecek araç tamir işlerini çevre illerde yaptırmalarına tepki gösterdi.


Yaklaşık 7 yıl önce Bağlar Mahallesi'nde kurulan 50 işyeri ve 400 çalışanı bulunan sanayinin kamu kurum ve kuruluşların desteği ile ayakta tutulması gerektiğini ifade eden Değirmenci, kurumların destek vermediği gibi işlerini de çevre illerde yaptırdıklarını belirtti.

Değirmenci, "Sadece benim iş yerimde 8 kişi istihdam ediyor. Sanayi genelinde 400 kişi çalışmaktadır. İşsizliğin had safhaya ulaştığı Hakkari'de ilin tek fabrikası küçük sanayi sitesidir. Yetkililer sürekli fabrika kuralım diyorlar.

Fabrika var ama, sahip çıkan yetkili yok. Askeri birlikler başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları işlerini sanayide yaptırırsa 400 olan işçi sayısı 800 çıkacaktır. Kurumlar özelikle yedek araç parçalarını, araç onarımlarını, yeni binaların doğrama ve malzemelerini il dışından temin ediyorlar. Buna bir anlam vermiş değiliz. Sanayide istenilen her türlü hizmet verilmektedir. Neden bizim ekmeğimiz dışarıya kaydırılıyor. Kurumlar arasında sadece Emniyet Müdürlüğü örnek bir davranış sergileyerek araçlarının bakım ve onarımını Hakkari'deki sanayide yaptırıyor. Bundan dolayı emniyet yetkililerini kutluyoruz. Kurumlar emniyet gibi sanayiye sahip çıkarsa, esnafın yüzü gülecektir. Bu sorunun çözülmesi için Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'na sesleniyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 14:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?