5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Sanayi yolu tehlike saçıyor

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YOLU TEHLİKE SAÇIYOR

Hakkari Küçük Sanayi Sitesi yolu, keskin virajlar ve bariyer bulunmaması sebebi ile tehlike saçıyor.

Mezran Mahallesi güzergahında bulunan 1 belde, 1 köy ve 3 mahallenin ulaşımını sağlayan tek yol olan Küçük Sanayi Sitesi yolu Koşarlar kavşağında bariyer olmadığı için buradan her gün gelip geçen sürücülerin ölümle burun buruna geldiği belirtildi.

Dar yolu ve keskin virajı bulunan yolda 1 yıl içersinde 4 ayrı maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği bildirildi. Koşarlar kavşağının sol tarafında 100 metre yükseklikte uçurum bulunduğunu belirten sürücüler, buraya acilen bariyerlerin döşenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Selim Tan ve Kadir Işık isimli sürücüler önceki günde bu yokuşun alt tarafında bir aracın istinat duvarından yuvarlandığını belirterek şans eseri can kaybının yaşanmadığını belirttiler. Sürücüler, "Hakkari'nin tek bir sanayi sitesi var başka da yok. Ancak yolun bazı bölümleri dar ve koşarlar kavşağı ise çok tehlikelidir. Araçlar her iki yönden gelirken bir birlerini görmüyorlar ve yolun solunda ise 100 metre yükseklikte uçurum bulunmaktadır. Buraya mutlak suretle bir bariyerin yapılması gerekir" şeklinde konuştular.

Belediye başkanlığı yetkilileri ise, ekonomik nedenlerden dolayı bariyer döşeme imkanlarının olmadığını ancak bir ara Karayolları 114. Şube Şefliği'nin buraya el atacağını söylediğini ifade ettiler.

Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri ise, Koşarlar adı verilen virajın çok tehlikeli olduğunu, görevleri olmamasına rağmen 2011 yılının ilk bahar aylarında imkanlar dahilinde bölgeye el atacaklarını belirttiler.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YOLU TEHLİKE SAÇIYOR
KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ YOLU TEHLİKE SAÇIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 16:14:04
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 13:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?