4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sandığına yazı yazdı işleri arttı

Hakkari'de daha fazla ayakkabı boyatabilmek için küçük boya sandığının kenarına 'Erkeğin şıklığı ayakkabısından belli olur' yazısı yapıştırarak dikkati çeken boyacıya Hakkari Valiliği tarafından yeni bir boya sandığı alındı.


Cumhuriyet Caddesi üzerinde aile ekonomisine katkı sağlamak için ayakkabı boyacılığı yapan Cumhuriyet Lisesi 2. sınıf öğrencisi Şaban Duman, güzel bir boya sandığına kavuştu. Babasının vefatı üzerine boyacılık yapmaya başladığını belirten ve tahta boya sandığının kenarındaki yazı sayesinde işlerinin arttığını anlatan lise öğrencisinin durumunu gazetelerde öğrenen Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Şaban Duman'ı ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Vali Yardımcısı Uçkun, kendisine nasıl yardımcı olabileceğini sorusuna karşılık yeni bir boya sandığı isteyen Duman için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Vakfı'ndan boya sandığı alması için bir miktar para yardımında bulundu. Valilikte aldığı para yardımı ile boya sandığı alan genç, tekrar Cumhuriyet Caddesi üzerinde yerini alarak ayakkabı boyacılığı yapmayı sürdürüyor. Kendisine sahip çıkan valiliğe teşekkür eden Şaban Duman, babası vefat ettiği için 6 nüfuslu ailesine bakmak zorunda kaldığını söyledi.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 02:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?