3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Sara hastası genç yardım bekliyor

Hakkari'de, yakalandığı hastalık nedeniyle kriz geçirerek ailesine ve etrafa zarar veren genç tedavi olabilmek için yetkililerin ve hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde ikamet eden 6 nüfuslu Kanar ailesinin 4. çocuğu olan Faruk Kanar'ın (17) hastalığı nedeniyle acılar içinde kıvranıyor. Sara hasta olmasının yanı sıra kafasında damar tıkanıklığı olduğu belirtilen gencin, akşam saatlerinde aniden kriz geçirerek aile fertlerine ve eşyalara zarar verdiği belirtildi.

Yaklaşık 5 yıldan beridir yakalandığı amansız hastalık nedeniyle zor günler geçiren Faruk Kanar, tedavi olabilmek için yetkililerin ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini söyledi. Kanar, "2007 yılında sevk edildiğim Ankara'da bir süre tedavi gördüm. En son 1 ay önce ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüm. Ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için bir daha ne Van'a n ede Ankara'ya tedavimi sürdürmeye gidemedim. Doktorlar bana sara hastası olduğumu ve kafamda damar tıkanıklığı olduğunu söylediler. Her akşam kriz geçiriyorum. Kriz geçirdiğim zaman aileme ve eşyalara zarar veriyorum. Kendimden geçtiğim için akşamları saat kaç olursa olsun nereye gideceğimi bilmeden evden dışarı çıkıyorum. Yetkililerin ve hayırsever vatandaşların tedavi olabilmem için bana yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.

Faruk Kanar basası Cindi Kanar ise, oğlunun uzun zamandır hasta olduğunu ve sürekli kriz geçirdiğini belirterek, maddi durumları iyi olmadığını için tedavi ettiremediklerini belirtti. İşsiz olduğunu ve kirada oturduklarını dile getiren Kanar, yetkililerden oğluna sahip çıkılmasını istedi.

 

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 13:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?