2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sariye davasına 7 tutuklama

KAYBOLAN SARİYE DAVASINDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Hakkari'de öldürülüp gölette atıldığı iddia edilen genç kızla ilgili mahkemeye çıkartılan babasının da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Bir süre önce 'namus meselesi' nedeniyle öldürülüp Mezran Mahallesi'ndeki Sülük Göleti'ne atıldığı iddia edilen 18 yaşlarındaki Sariye Ç.'nin bulunması için Hakkari İl Sivil Savunma Müdürlüğü'nün yanı sıra Van Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri tam donanımlı cihazlar, arama kurtarama köpeği 'Pako' ile yaptığı çalışmalarda bir sonuç elde edilememişti. Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, beraberinde bulunan Cumhuriyet Savcısı Feruh Hasdemir, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ayhan Işık, Belediye

Fen İşleri Müdürü Maaz Özdemir ve İl Sivil Savunma Müdürü Yalçın Kurt ile birlikte göletin çevresinde incelemelerde bulunarak, suyun boşaltılması için görüş alışverişinde bulunmuşlardı. Başsavcı Yavuz, soruşturmanın gizli bir şekilde devam ettiğini o yüzden ayrıntılı bilgi veremeyeceğini belirtirken, gözaltına alınan 3 kişi ise delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakılmıştı.

SARİYE'NİN AİLESİNDEN 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan kızın babası A.Ç. ile beraberinde bulunan 7 kişilik aile fertleri olayla ilgileri olduğu iddiasıyla akşam saatlerinde Hakkari Adliyesi'ne çıkartılmıştı. Mahkemede baba A.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişinin tutuklandığı bildirildi. Baba ve beraberindeki aile fertlerinin tutuklanma nedenleri hakkında ise, soruşturmanın gizliliği açısından net bir bilgi alınamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 18:29:02
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 21:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?