2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sariye'nin ailesi yeniden sorgulanıyor

HAKKARİ'DE KAYBOLAN SARİYE ÇETİN ARANIYOR

Hakkari'de öldürülüp gölette atıldığı iddia edilen genç kızla ilgili aile fertlerinden 7 kişi yeniden gözaltına alınarak adliyeye çıkartıldığı belirtildi.

Bir süre önce namus meselesi nedeniyle öldürülüp Mezran Mahallesi'ndeki Sülük göletine atıldığı iddia edilen 18 yaşlarındaki Sariye Çetin'in bulunması için Hakkari İl Sivil Savunma Müdürlüğü'nün yanı sıra Van Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerin tam donanımlı cihazlar, arama kurtarama köpeği Pako ile yaptığı çalışmalarda bir sonuç elde edilememişti.

Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, beraberinde bulunan Cumhuriyet Savcısı Feruh Hasdemir, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ayhan Işık, Belediye Fen İşleri Müdürü Maaz Özdemir ve İl Sivil Savunma Müdürü Yalçın Kurt ile birlikte göletin çevresinde incelemelerde bulunarak, suyun boşaltılması için görüş alışverişinde bulunmuşlardı. Başsavcı Yavuz, soruşturmanın gizli bir şekilde devam ettiğini o yüzden ayrıntılı bilgi veremeyeceğini belirtirken, gözaltına alınan 3 kişinin ise delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakılmıştı.

 

ÇETİN AİLESİNDEN 7 KİŞİNİN İFADESİ ALINIYOR

Daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan kızın babası Abdullah Çetin ile beraberinde bulunan 7 kişilik aile fertlerinin bugün adliyeye çıkartıldığı belirtildi. Halen ifadeleri süren aile fertlerinin mahkemede neler söyleyecekleri ise merak konusu oldu. Aile fertlerinin her ne kadar 'Biz kızımızı öldürmedik, kızımız dağa kaçmış olabilir' savunmalarına rağmen savcılığın olayın peşini bırakmadığı ve soruşturmanın gizlilik içinde çok yönlü olarak devem ettiği bildirildi.

HAKKARİ'DE KAYBOLAN SARİYE ÇETİN ARANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2009 Cumartesi 14:02:05
Güncelleme :19 Aralık 2009 Cumartesi 14:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?