2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Seçimleri izleme heyeti kuruldu

İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Harun Çakmak, yaptığı basın açıklamasında 29 Mart yerel seçimleri için izleme heyeti kurduklarını belirtti.

İHD Hakkari Şube binasında bir basın açıklaması yapan Harun Çakmak; İHD, KESK, Barış Meclisi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Alevi Bektaş Federasyonu, Türkiye Tabipler Birliği, Mazlumder ve Halk Evleri'nin 29 Mart yerel seçimleri için ülke genelinde seçim izleme heyetleri oluşturduğunu belirtti. Çakmak, "Hakkari'de de oluşturulan izleme heyetleri, il ve ilçelerde görev yapacaklardır. Oluşturulan seçim heyetleri yapacakları gözlemleri kamuoyuyla paylaşacak, demokratik müdahale haklarını kullanacaklardır.

Bizler bu vesileyle seçimlerin tarafsızlık ilkesi doğrultusunda, demokratik teamüllere uygun olarak yapılabilmesi için siyasal iktidara ve görevlilere sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Seçimlerin demokratik teamüller doğrultusunda ve özgürce geçmesini diliyor ve istiyoruz. Sonuç ne olursa olsun barış ve demokrasi ve özgürlük kazanmalıdır. Kamuoyunu bu anlayış doğrultusunda duyarlı olmaya, yetkili kurumları da heyetimize yardımcı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Basın açıklamasına İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, KESK ve değişik sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 15:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?