3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Şehidimiz için askeri tören

Şemdinli ilçesi Tekeli köyünde teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Onbaşı Ahmet Dursun'un cenazesinin, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda yapılan askeri törenin ardından memleketi Kayseri'nin Sarız ilçesine gönderileceği bildirildi.

Dün akşam Tekeli köyü yakınlarında teröristler tarafından yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu Ahmet Dursun isimli asker şehit olurken 4 asker ise yaralanmıştı. Yaralılar akşam saatlerinde helikopterlerle Hakkari Fatih Kışlası'na indirilip burada bekleyen ambulanslarla Hakkari Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların tedavileri sürerken, şehit asker Ahmet Dursun için bu sabah saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda bir askeri tören düzenlendi. Törene;

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Z. Atilla Ataalp, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik'in de katıldığı bildirildi. Şehidin cenazesinin, yapılan törenin ardından helikopterle Van'a, buradan ise uçakla memleketi Kayseri'nin Sarız ilçesine gönderileceği bildirildi.

Öte yandan, kurdukları hain pusu sonucu 1 askerin şehit olmasına, 4 askerin de yaralanmasına neden olan teröristlerin tespiti için karadan ve havadan operasyon başlatıldı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na inen taarruz tipi kobra helikopterlerinin, mühimmat alarak operasyon başlatılan Tekeli bölgesine doğru hareket ettiği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 15:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?