2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Şehir Tiyatrosu'ndan köy turnesi

Hakkari Şehir Tiyatrosu, hazırladığı ''Baba Beni Okula Gönder'' adlı tiyatro oyununu ilk olarak köylerdeki yatılı ilköğretim bölge okullarında (YİBO) sahneledi.

Bedrihan Ege'nin yazıp yönettiği ve 15 oyuncunun yer aldığı oyunda, kızların okula gönderilmemesi ve çok küçük yaşta evlendirilmesi konu edildi. Geçitli ve Akçalı köyleri ile Durunkaya beldesindeki okullarda büyük bir ustalıkla sahnelenen bir saatlik oyun büyük ilgi gördü. Öğrenciler, köylerinde ilk defa tiyatro ile tanıştıklarını belirterek, ilgili kurumlara teşekkür ettiler.

Hakkari Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Naim Kazandıoğlu, bu tür güzel bir faaliyetleri katlayarak sürdüreceklerini belirtti. Kazandıoğlu, "Bu sosyal ve kültürel aktivitelere destek veren Valimiz Muammer Türker'e, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt'a İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut'a ve okul müdürlerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu tür aktivitelerin şehirlerden ziyade köylerde yapılması gerekiyor. Çünkü şehirlerde yaşayan öğrenciler bir şekilde sosyal aktivite izleme şansları oluyor. Fakat köyde yaşayan öğrencilerin bu tür etkinliklerden yaralanmıyor. Bu nedenle ben ve ekibim burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduk. Faaliyetlerimiz daha değişik oyunlarla devam edecektir. Umut ediyoruz ki en kısa zamanda farklı bir oyunla beraber olacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 11:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bakış koç IP: 78.161.85.xxx Tarih : 17.03.2009 18:46:39

BAKIŞ*** SİZİNLE GURUR DOYURUM **HER ZAMAN YANINIZDA OLACAM BAKIŞŞ