4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Şehit ailelerine övünç madalyası

Hakkari'de düzenlenen törenle şehit ailelerine devlet övünç madalyası verildi. 

Sabah saatlerinde Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen törene Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Z. Atilla Ataalp, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, kamu kurum ve kuruluş amirleri, Mehmetçikler, gaziler ve yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, mesajların ardından gazi Hamit Öztürk'ün oğlu Gazi İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Oğulcan Öztürk tarafından İstiklal Marşı okundu. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, üzerinde askeri kıyafet bulunan ve ezbere İstiklal marşı'nı okuyan çocuğu kucağına alarak öptü. 

Daha sonra Bakanlar Kurulu kararı ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına şehit ailesi yakınlarına devlet övünç madalyası takdim etti.
 
Tören, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun, İl Emniyet Müdürlüğü'nde bekçi olarak çalışan ve 17 Eylül 1984 tarihinde merkez Bay köyündeki evine otomobil ile giderken bölücü terör örgütü tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Nevzat Çiftçi'nin oğlu Tamer Çiftçi'ye ve Şırnak Çakır Söğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan ve 24 Nisan 2007 tarihinde Şırnak/Bestler Dereler bölgesi Taştepe mevkiinde teröristler ile girilen çatışmada şehit olan Jandarma Komando Ramazan Avcı'nın annesi Edibe Avcı'ya devlet övünç madalyasını takdim etmesiyle son buldu. 

Tören sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran şehit bekçi Nevzat Çiftçi'nin oğlu Tamer Çiftçi ile şehit Jandarma Komando Ramazan Avcı'nın annesi Edibe Avcı, devletin kendilerini yalnız bırakmadığını bir kez daha gösterdiğini belirtti. Şehit yakınları, kendilerine devlet övünç madalyası verilmesinden dolayı da onurlu olduklarını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:05:18
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 14:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.242.xxx Tarih : 19.09.2008 14:10:54

Allah razı olsun sizlerden gazilerimiz ve şehıt ailelerimiz allah sabır versin