4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Şehit asker anıtı açıldı

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesinde, şehit olan askerler için yaptırılan anıt, düzenlenen törenle açıldı.


Çukurca Taktik Sınır Alay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Cihandar Hasanhanoğlu, Çukurcaİlçe Taktik Sınır Alay Komutanlığı tarafından Şehit Yüzbaşı Mustafa Köyağasıoğlu ve Astsubay Mehmet Güneş'in mezarları ile 431 şehit isminin yazılı olduğu kaidelerin yer aldığı şehitlik anıtının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çukurca Şehitler Anıtı'nın 3 bölümden oluştuğunu söyledi.


Hasanhanoğlu, ''Evladını vatana adamış aziz şehit anaları ve şehit yakınlarına ifade etmek isterim ki oğlunuzun adı taş üzerinde, naaşı toprakta kaldı sanmayın. Şehidimizin kutsal ismi gökyüzünde, ruhu gönlümüzde, aziz naaşı ise cennet bahçesindedir'' dedi.
Hasanhanoğlu'nun, konuşmasının sonunda okuduğu şiir ise törene katılanları duygulandırdı.


Yüksekova Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan da Çukurca bölgesinde, canını bu topraklar ve ülkenin bütünlüğü için seve seve feda etmiş şehitleri anmanın kendileri için en yüce ve kutsal görevlerden biri olduğunu vurguladı.
Törene, Çukurca Kaymakamı Ayhan Akbay ile askeri yetkililer katıldı

Ajanslar
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 23:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nermin düzenci IP: 88.228.182.xxx Tarih : 27.06.2007 15:26:45
gerçekten insanın içi parçalanıyor bir o kadarda gurur verici bir durum yaptınız ve hiç düşünmeden canınızı bile ortaya koymak ve toprağımız için dökülen kanlar...işte bunları görmek ve bilmek insana o kadar yüceltiyor ki sizlere ne kadar minnettarız..allah sizleri ananıza,babanıza,sevdiklerinize bağışlasın...