4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Şehit koruculara tören düzenlendi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Beyyurdu köyü kırsalında teröristlerin hain pususu sonucunda şehit düşen 3 geçici köy korucusu (GKK) düzenlenen törenin ardından son yolculuklarına uğurlandı.


Edinilen bilgiye göre dün akşam saat 16.30 sıralarında Beyyurdu ile Çubuklu köyleri kırsalında pusu kuran teröristlerin seyir halindeki askeri araçlara düzenlediği saldırı sonucunda Üsteğmen Murat Ergül, Piyade Er Siracettin Aktaş, Piyade Er İbrahim Kaçar, GKK Mehmet Gürdal, Rahmi ve Reşit Töre şehit olmuş, 2 asker ise yaralanmıştı. Şehit ve yaralı askerler Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, korucuların cenazesi ise Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


Şehit köy korucuları için sabah saat 09.00 sıralarında Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Hastaneden alınan cenazeler ambulanslarla İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Türk bayraklarına sarılı şehit cenazeleri askerlerin omuzlarında tören alanına getirildi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Şemdinli İlçe Kaymakamı Hakan Şen, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı.

Kaymakam Şen, "Eli kanlı terör örgütü şehitlerimize iftarı çok gördü. Aileler iftar için bekledikleri korucuların ölüm haberi ile sarsıldı. Bu tür saldırılar çok çirkindir. Yol güvenliği için nöbet tutan korucularımız iftarını açmadan PKK terör örgütünün saldırısına uğradı. Teröristler şehitlerimizin iftarını açmalarını çok gördü. Eli kanlı terör örgütünün bu saldırısı sonrasında geride sadece gözyaşlı eş ve çocuklar kalmıştır. Şehitlerimizin kanları yerde kalmayacaktır. Ramazan ayında bile hain saldırılarını gerçekleştiren teröristlere gerekli cevaplar verilecektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.


Şemdinli Müftüsü Adem Bozkurt tarafından şehitler okunan duaların ardından tören sona erdi. Törenin ardından şehit cenazeleri ambulanslara bindirilerek toprağa verilmek üzere Çubuklu köyüne götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 11:23:25
Güncelleme :8 Eylül 2008 Pazartesi 11:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.240.xxx Tarih : 9.09.2008 12:39:24

Ruhunuz Şad Olsun Kahraman Korucularımız