2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sel felaketi kameraya yansıdı

Hakkari'de 1 çobanın hayatını kaybettiği, çok sayıda evin de sular altında kaldığı sel felaketi düğün kamerasına yansıdı.


3 gün boyunca aralıklarla devam eden sağanak yağış, Hakkari ve köylerini etkisi altına aldı. Dün gerçekleştirilen iki ayrı düğün töreni sırasında kameralara yansıyan görüntüler, felaketin boyutlarını ortaya çıkardı. Şehir merkezinde çok sayıda ev sel suları altında kalırken, Depin mevkiinde çobanlık yapan Hacı Yüce ise sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Kırıkdağ köyünde Mikail Adıyaman isimli vatandaşa ait 100 adet arı kovanı sel sularının altında kaldı. Çamura girerek kovanlarını çıkartmaya
çalışan vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Kurtarılan kovanların büyük bir bölümünün zarar gördüğü belirtildi. Çanaklı köyünde ise Hezro Deresi'nin taşması sonucu yaşanan toprak kayması nedeniyle Hakkari-Van Karayolu uzun süre araç trafiğe kapandı. Yolun karşı tarafında çamura saplanan 2 inekten birinin ayağı kırıldı. İnekler yolcular ve köylülerin uzun süren çabaları sonucu kurtarıldı. Olay yerine gelen ineklerin sahibi Bedrihan Kahraman ise, ayağı kırılan ineği bir kamyonetle bindirerek evine götürdü.


Sel bölgesine gelen Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri ise zor anlar yaşadı. Yolun karşı tarafında mahsur kalan bazı vatandaşları ise iş makinesi tarafından kurtarıldı. Karayolları ekiplerinin uzun uğraşlarının ardında Hakkari-Van Karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 16:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?