2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sel hayallerini de yaktı

Hakkari'de meydana gelen selden dolayı evi sel suları altında kalan 4 nüfuslu Alkan ailesi dışarıda kaldı.

Ailenin düğünden kalma ziynet eşyası ile bir miktar parası ise kayboldu.
Önceki gün etkili olan sağanak yağış Hakkari merkezini vurdu. Keklikpınar Mahallesi Kantar Mevkii'nde bir binanın alt katında kirada kalan 4 nüfuslu Ethem Alkan isimli vatandaşın evinin yanında geçen derenin taşması sonucu ev tamamen sular altında kaldı. Çevrede yetişenler vatandaşlar tarafından içerde mahsur kalan ve hamile olduğu belirtilen Emine Alkan ile 3 çocuğu sağ olarak kurtarıldı. Ev eşyalarının tamamı sel suları ve çamur altında kalan Alkan ailesini derinden üzen olay ise düğünlerinde kalma ziynet eşyalarını ile bir miktar paralarının kaybolması oldu. Açıkta kalan Alkan ailesi geceyi yakınlarının evinde geçirdiği bildirildiler.


Çukurca ilçesi Kurudare köyünden göç eden ve ayda 200 TL maaş ile taksi şoförlüğünü yapan Ethem Alkan, babasından yeni ayrıldığını ve bütün birikimlerinin sel suları altında kaldığını belirtti. Giyecek elbiseyi bile yakınlarında aldığını anlatan Alkan, evde olmadığı sırada meydana gelen selde dolayı mahsur kalan hamile eşi ile çocuklarını ise komşular tarafından kurtarıldığını söyledi. Alkan, "Aylık 200 TL'ye bir vatandaşın yanında taksicilik yapıyorum ve böylece ailemin geçimin sağlıyorum. Evimiz tamamen sel suları altında kalmasından dolayı giyecek elbiselerimiz bile kalmadı. Çocuklarım aç ve açıkta kaldı. Düğünümde kalma ziynet eşyası ve bir miktar param da kayboldu. Bütün aramamıza rağmen bulamadık. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum" dedi.
Telefonla İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Hakkari Valisi Muammer Türker, gerek önceki gün meydana gelen selden ve gerekse yağmur sularından dolayı evleri hasar gören ailelerin aç ve açıkta bırakmamak için çalışma başlattıklarını belirtti. Vali Türker, "Sel ve yağmurda birçok evin zarar gördüğü bilgisini aldık. Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Hasar tespit çalışmalarının ardında yetkili merciler olan bakanlıklardan para talebinde bulunacağız. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmadığımız gibi bundan sonrada yüz üstü bırakmayacağız" dedi.


Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nde gelen 4 kişilik ekip ise Alkan ailesinin evinde hasar tespit çalışmasına başladı. İçeri girmekten zorlanan görevliler, çizme giymek suretiyle içeri girerek hasar tespitinde bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 15:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?