2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sel maddi zarar yol açtı

Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde meydana gelen sel felaketinde arılı kovanlar ile bağ ve bahçeler büyük zarar görürken, yayladan gelirken mahsur kalan bazı kadınlar ise bir süre yolun açılmasını beklediler.


Dün akşam saatlerinde Hakkari'den 45 kilometre uzaklıkta Cilo-Bozul dağlarındaki Cennet ve Cehennem yaylalarından Kırıkdağ köyüne doğru akan dere, yağışlarla birlikte yatağından taştı. Yağışlarla birlikte yaklaşık 20 dakika süren sel felaketinde can kaybı yaşanmazken sular ve balçık halinde akan toprak yüzünden, köyün 3 ayrı mahallesindeki bağ, bahçe, ekili alanlar ve arılı kovanlar büyük zarar gördü.

Çamura saplanan arılı kovanlar köylüler tarafından büyük bir güçlükle çıkartıldı. Cennet ve Cehennem bölgesinde koyun sağmaktan gelen 15 kadın ise, sel ve toprak kaymasının yolu kapatması sonucu bir süre yolda mahsur kaldılar.


Durumun Hakkari Valiliği'ne bildirilmesi üzerine bölgeye İl Özel İdaresi tarafından iş makineleri gönderildi. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri hasar tespiti için bölgeye hareket etti. İş makinelerinin uzun süreli çalışmaları sonucunda Kırıkdağ köyü yayla yolu yeniden ulaşıma açıldı. Yolun ulaşıma açılmasıyla birlikte yolda kalan aileler de evlerine döndü.

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 15:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?