2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Şemdilli'de gerginlik!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın tutuklanmasının 11. yıldönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması sırasında gerginlik yaşandı.

Parti binası önünden toplanan grup, çeşitli sloganlar eşliğinde 9 Kasım 2005 tarihinde bombalı saldırıya uğrayan Umut Kitabevi'ne kadar yürümek istedi. Bu sırada güvenlik önlemi alan polis ekipleri ile kalabalık arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

DTP İlçe Başkanı Emrullah Öztürk, yaptığı basın açıklamasında, "Özgürlükten, demokrasiden, insan haklarından yana olan her Kürt, yurtsever ve demokrat, halen devam etmekte olan bu uluslararası komploya karşı tavır geliştirmeli ve örgütlenerek demokratik çizgiye sahip çıkmalıdır. Bu komplonun planlayıcısı ve uygulayıcısı olan emperyalist güçlerin Kürt ve Türk halklarının kardeşliğini hedef aldıkları aşikardır" ifadelerini kullandı.

Grup 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra yeniden parti binası önüne kadar yürüdü. Sık sık, 'Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız', 'İmralı kapatılsın', 'Dişe diş, kana kan, seninleyiz Öcalan' sloganları atan grup, daha sonra dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 15:44:38
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 15:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?