2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Şemdinli 3 gündür karanlıkta!

Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezi ile köylerine yağışlar yüzünden meydana gelen arıza yüzünden 3 gündür elektrik verilemediği bildirildi.

İlçede önceki gün etkili olan şiddetli yağışlar sonucu Bağışlı köyü bölgesindeki ana taşıyıcı hattındaki 3 elektrik direğinin devrildiği, onarım çalışmalarının zorlu doğa şartları yüzünden henüz tamamlanamadığı bildirildi.

Hakkari şehir merkezi ile bölgedeki diğer ilçe ve köylere de elektrik enerjisi verilen hatlardaki arızalının, birçok yerleşim birimini de olumsuz etkilediği belirtildi. Sadece dün gece 1 saatlik bir elektrik enerjisi verilen Şemdinli ilçe merkezinde 3 gündür süren kesintisi günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

Şemdinli TEDAŞ İşletme Şefliği yetkilileri, direklerin devrildiği bölgede zorlu doğa şartlarının hüküm sürdüğünü, engebeli arazi ve yağışlar yüzünden başlatılan onarım çalışmalarının henüz tamamlanamadığını belirtti. Dün onarım için bölgeye gönderilen ekibin sorunu gideremeden bölgeden geri geldiğini belirten yetkililer, bugün Bağışlı bölgesine yeni bir ekip görevlendirildiğini kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 15:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?