4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Şemdinli balı yok oluyor

Şemdinli ilçesinde arıcılık yapan çiftçiler, son yıllarda yurda kaçan giren bal yüzünden büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Şemdinli arıcıları yaptıkları açıklamada, tahliller sonucu kalitesi tescillenen Şemdinli balının yurda kaçak giren ucuz ballar nedeniyle rağbet görmediğini ve her geçen gün bal satışında düşüş yaşandığını söyledi. Şemdinli'de arıcılık yapan Bahri Fırat, Irak ve İran'dan kaçak yollarla gelen balın kaliteyi düşürdüğünü belirtti. Şemdinli Arıcılar Derneği Başkan Yardımcısı Fikri Yılmaz, Osmanlılar döneminde padişahlara hediye olarak gönderilen Şemdinli balının yok olmaya yüz tuttuğunu söyledi. Yılmaz, "Şemdinli balı eskiden olduğu gibi yine kaliteli ancak, kaçak ve ucuz bal yüzünden rağbet görmemeye başladı" dedi.

Şemdinli Arıcalar Derneği Arı Denetleme Başkanı Mehmet Emin Tekin ise, kaçak giren bal yüzünden emeklerinin boşa gittiğini belirtti. Tekin, "Şemdinli balı dünyaca tanınmış kaliteli baldır. Bu kaliteli balı üreten çiftçilere yetkililerin sahip çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 22:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
azad yavuz IP: 88.226.148.xxx Tarih : 9.08.2008 13:15:29

resmen bu adam şimdinli balına ve bu iş için emek veren arıcılarımıza hakarete bulunuyor. bu adama bi dur diyen yokmu.ben şahsen insanlarımızın emegi ile böylesine oynayan bu adamı kınıyorum.bütün duyarlı halkımız bana desteleriğn bekilyorum.arıcılar emeginizle oynatmayın.