4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Şemdinli Davası'na devam edildi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 9 Kasım 2005 tarihindeki patlamanın ardından ateş açarak Ali Yılmaz'ın ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla suçlanan Jandarma Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un yargılanmasına Malatya'da devam edildi. 

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya güvenlik gerekçesiyle Uzman Çavuş Tanju Çavuş katılmazken, duruşma taraf avukatlarının katılımı ile devam etti. Duruşmada Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un avukatı mahkeme heyetine Şemdinli'deki olaylar esnasında yolların kapandığını, lastik yakıldığını ve elektrik direklerini devrildiğini belirten 2 adet gazete kupürü ile yine bu olayları yansıdan 1 adet fotoğraf ve bir kamu görevlisinin evindeki eşyaların tahrip edildiğini gösteren 2 adet fotoğraf sundu. 

Duruşma sonucunda ifadeleri alınmayan tanıkların ifadelerini alınması için yeniden adreslerin bulunduğu adli makamlara yazı yazılmasına karar verildi. 

Mahkeme heyeti, olayda yaralandığı iddia edilen Abdulvahit Canan'ın vücudundaki mermi çekirdeğinin çıkartılamadığından çekirdeğin Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi kararından vazgeçilmesine de karar verildi.
Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 15:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?