4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Şemdinli de karara tepki!

Umut Kitabevi davasındaki sanıkların tahliye edilmesi nedeniyle Şemdinli'de protesto eylemi düzenlendi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen olaylarla ilgili Van Askeri Mahkemesinde görülen davada, sanıkların tahliye edilmesi Şemdinli'de protesto edildi.

Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Belediye Meclis üyeleri ve bir grup DTP'li, DTP İlçe Başkanlığı önünden Umut Kitabevi'ne kadar yürüdü.

Şemdinli halkının, verilen karardan dolayı kaygılı ve tepkili olduğunu öne süren DTP İlçe Başkanı Muzaffer Akbaş, ''Kararla en temel insani hak olan yaşam hakkı gözardı edilmiştir''dedi.

Verilen kararın bir an önce düzeltilmesini ve suçluların hak ettiği cezaya çarptırılmasını talep ettiklerini ifade eden Akbaş,şöyle konuştu:

''Şemdinli halkı ile beraber ülkedeki tüm demokrasi yanlıları cezalandırılmış ve dahası hedef durumuna konulmuştur. Bu kararla verilen mesaj, herkes tarafından iyi anlaşılıp değerlendirilmeli ve gerekli tepkiler
verilmelidir. Bu yanlış karardan en kısa zamanda dönülmelidir.''

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen patlamayla ilgili Van Askeri Mahkemesinde dün görülen davanın ilk duruşmasında astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve terör örgütü PKK itirafçısı Veysel Ateş
tahliye edilmişti.

AA- FOTO: Yüksekova Haber.com
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 18:17:38
Güncelleme :16 Aralık 2007 Pazar 16:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?