2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Şemdinli Devlet Hastanesi'nde yenilik

Hakkari'nin Irak ve İran sınır bölgesinde bulunan ve bir zamanlar doktor bile bulunmakta sıkıntı yaşanan Şemdinli İlçe Devlet Hastanesi'nde şimdi canlı yayın sistemi ile yapılan ameliyatlar hasta yakınlarına izlettiriliyor.

Bir önceki yıla kadar en ufak bir ameliyat için hastaların Yüksekova, Hakkari ya da Van'daki hastanelere sevk edildiği Şemdinli Devlet Hastanesi'nde büyük gelişmeler yaşanıyor. Hasta yakınları, yapılan ameliyatları yerleştirilen kamera sayesinde canlı olarak bulundukları odadan rahatlıkla seyredebiliyor. Son zamanlarda Devlet Hastanesi'nde açılan yeni doğan ünitesi, evde bakım hizmeti, hemodiyaliz ünitesi ve tüm hasta odalarına yerleştirilen televizyon, klima, mini buzdolabı, hemşire çağrı cihazı ve döşenen oksijen cihazı ve son olarak kurulan canlı yayın ameliyat sistemi Şemdinli halkına özel hastaneleri aratmıyor.

Şemdinli halkı, yapılan değişikliklerle Devlet Hastanesi'nin özel bir hastane gibi olduğunu, yeni kurulan canlı yayın ameliyat sisteminin ise kendilerine daha büyük güven kazandırdığını ifade ederek yönetici ve personele teşekkürlerini dile getirdiler.

Devlet Hastanesi Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Nihat Akgül ise, daha önce en ufak bir ameliyat için hastaların ilçe dışında bulunan hastanelere sevkini istediklerini ve Şemdinli Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatlara güvenme konusunda sorun yaşandığını anlattı. Bundan dolayı yerleştirilen kamera sayesinde hasta yakınlarına canlı yayın sistemini kurduklarını ve ameliyatı izleyerek büyük güven kazandırdıklarını ifade eden Dr. Akgül "Bu sayede artık vatandaşlar hastalarını başka yerlere sevkini istememeye başladı ve hastanemize güven arttı. Şimdi birçok ameliyatı doktorlarımız başarı ile yapmaktadırlar. Halkımızı en iyi hizmeti verebilmek için bütün personel olarak azami çaba gösteriyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 12:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?