5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Şemdinli'de 15 Şubat protestosu

ŞEMDİNLİ'DE 15 ŞUBAT PROTESTOSU

Barış ve Demokratik Partisi (BDP) Şemdinli İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen yürüyüş ve yapılan basın açıklamasında Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünü protesto edildi.

Öğle saatlerinden itibaren BDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalık daha sonra çeşitli sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre'nin de katıldığı kalabalık 9 Kasım 2005 yılında patlamanın yaşandığı Ümit Kitapevi'nin önüne kadar geldiler. Burada kalabalık adına bir açıklama yapan Emrullah Öztürk, Ortadoğu'ya yeni bir biçim vermenin ilk adımı olarak tezgahlanan 15 Şubat komplosunun bir yıl dönümünü daha protesto ettiklerini kaydetti. Uluslararası komplonun çözümsüzlüğün en

büyük sebebi olduğunu belirten Öztürk, "Kürt halkına yönelik olarak gerçekleştirilen bu komplo esas itibariyle ABD ve diğer emperyalist işbirlikçi devletlerin Büyük Ortadoğu Projeleri'nin önünde gördükleri en büyük engel olan Kürt halkı ve onun önderliğinin tasfiyesini ve özgür toplum mücadelelerini boşa çıkartmayı hedeflemiştir" dedi.

Kalabalık yapılan basın açıklamasının ardında son günlerde yaşanan gözaltıları protesto etme amacıyla beş dakikalık oturma eylemi yaptı. Daha sonra kalabalık kitle sessiz bir şekilde dağıldı.

ŞEMDİNLİ'DE 15 ŞUBAT PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 18:05:03
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 13:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?