5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Şemdinli'de bir insanlık ayıbı

ŞEMDİNLİ'DE BİR İNSANLIK AYIBI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşam savaşı veren Ayşe nine ile görme engelli oğlunun dramı yürek burkuyor.

Karşıyaka Mahallesi'ndeki Efkar Tepesi'nin altında derme çatma bir kulübede adeta ölüme terk edilen anne ve görme engelli oğlunun içinde bulunduğu durumu görenler, hayretler içinde kalıyor. Yıllardır tek başlarına yaşam mücadelesi veren Ayşe Caner (83) ile oğlu Şakir Caner'in (55) tek destekçisi Safgül Keyfi ise kısıtlı imkanlarıyla aileye yardım etmeye çalışıyor. Fırsat buldukça aileyi ziyaret eden ve giyecek yardımında bulunan hayırsever kadın, oğlu Adem Keyfi ile de yiyecek gönderiyor. Aileye her gün

yemek götüren Adem Keyfi ve arkadaşı, onlara yemek verip ısınmaları için sobalarını yakıyor. Yatalak durumda olan Ayşe nine, "Benim yüzlerce akrabam var. Fakat kimse sahip çıkmıyor. Allah hiçbirini affetmesin" dedi.

Kömür yardımı bile yapılmayan aile, komşuların gönderdiği odunlarla ısınmaya çalışıyor. Tek isteğinin iki ay önce yanlış bir ilaç sonucu kör olan gözlerinin tekrar görebilecek duruma gelmesi olduğunu söyleyen Ayşe nine, "Biz bu evde ölümü bekliyoruz. Bu dünya ölümlü dünyadır, ölümlü dünyadır oğlum. Sizden tek ricam, bana bir çare bulun, hiç olmazsa bu son günlerimde kör oğluma bakabileyim" diyerek feryat etti.

Daha önce Şemdinli İlçe Kaymakamlığı'nda kısmi de olsa bir yardım aldığını söyleyen Ayşe nine, son iki yıldır kömür yardımı da dahil hiçbir yardım alamadığını belirtti.

ŞEMDİNLİ'DE BİR İNSANLIK AYIBI
ŞEMDİNLİ'DE BİR İNSANLIK AYIBI
ŞEMDİNLİ'DE BİR İNSANLIK AYIBI
ŞEMDİNLİ'DE BİR İNSANLIK AYIBI
ŞEMDİNLİ'DE BİR İNSANLIK AYIBI
ŞEMDİNLİ'DE BİR İNSANLIK AYIBI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 16:20:02
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 18:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?