5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Şemdinli'de çizmeli kayakçılar

ŞEMDİNLİ'DE ÇİZMELİ KAYAKÇILAR

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki kayak pistinde ilkel yöntemlerle kaymaya çalışan kayakçılar renkli görüntüler oluşturdu.

Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerindeki Güzelkonak mevkiinde yapılan kayak pistine Şemdinlililerin ilgisi büyük. Kayak merkezine kayak kursuna katılanların yanı sıra çevre köylerden gelen çok sayıda vatandaş geliyor.

Kayak kursuna katılan 15 öğrenci İlçe Kaymakamlığı tarafından alınan kayak malzemesi ile kayarken, çevre köylerden gelen gençlerin kendi imkanları ile yaptıkları demir parçaları ve çizmelerle kayması dikkat çekti. Demir kayak ve çizmeyle kayanlar, kayak malzemesi ile kayanlardan çok daha rahat kayıyor. Sık sık kazaların olduğu kayak pistinde, çizmeyle kaymak zorunda kalan gençler, "Bize kayak takımı verilse bu dağları aşar gideriz ve hiç kimse bizimle yarışamaz" diyerek yetkililere seslendi. Gençlerin

malzemesi olmadan çok profesyonelce kaydıklarını gören kayak öğretmenleri ise "Bu gençler çok yetenekli ve istekli. İmkanlar verildiği takdirde ilimize çok şampiyonluk gelir" dediler.

ŞEMDİNLİ'DE ÇİZMELİ KAYAKÇILAR
ŞEMDİNLİ'DE ÇİZMELİ KAYAKÇILAR
ŞEMDİNLİ'DE ÇİZMELİ KAYAKÇILAR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 12:51:05
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 18:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?