2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Şemdinli'de gerginlik!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yurda kaçak yollarla sokulan akaryakıta yönelik denetim yapan jandarma ekipleri ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.


Hakkari'nin Irak ve İran'a sınırı olan Şemdinli ilçesinde, kaçak mazot ve benzin satıldığı tespit edilen yerlere, cumhuriyet savcılığı emri ile askeri birlikler tarafından baskın düzenledi. Vatandaşların kaçak akaryakıtları güvenlik güçlerine vermemek için yoğun çaba göstermesi üzerine gerginlik yaşandı.

Bazı benzin ve mazot depoları ateşe verilirken, askerler kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı. Bunun üzerine Şemdinli Garnizon Komutan Vekili olan 3. Dağ ve Komando Tabur Komutanı Piyade Yarbay Muhammed Doğan olay yerine geldi. Bu sırada Yarbay Muhammet Doğan telefonla AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmutalip Özbek ile bir süre görüştü. Doğan, savcılığın emri doğrultusunda hareket ettiklerini anlattı.


Bir süre sonra olay yerine gelen DTP'li Belediye Başkanı Sedat Töre, Kürtçe konuşarak vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Başkan Töre, askeri yetkililerin olaya hukuki yönde yanaştıklarını ve yakaladıkları kaçak akaryakıtı götüreceklerini dile getirdi. Kalabalık daha sonra sessizce dağılırken, yanmaya devam eden akaryakıt depoları Şemdinli Belediyesi İtfaiyesi ekiplerince söndürüldü.

İha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 09:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?