5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Şemdinli'de heyelan!

ŞEMDİNLİ'DE HEYELAN

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yağışlardan dolayı meydana gelen heyelan Bağlar Köyü yolunu ulaşıma kapattı. Kapalı yolun ulaşıma açılması için çalışmalara başlandı.

Şemdinli ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar Köyü'ne ulaşımı sağlayan yolun 10'uncu kilometresinde, dün akşam etkili olan yağışlar nedeniyle heyelan meydana geldi. Ulaşıma kapanan yolu açmak için sabah saatlerinden itibaren çalışmalara başlandı. Heyelanla birlikte köydeki bazı ceviz ağaçları da zarar gördü. Yollarının bir an önce açılmasını isteyen köylüler, Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerinin tek iş makinesi ile yaptıkları çalışmaların yetersiz olduğunu söyledi.

Köylülerden Arif Çiftçi, yağışlar nedeniyle heyelan inmesi yüzünden yollarının 3 gündür kapalı olduğunu belirterek "Bir iş makinesinin çalışması yetersizdir. Heyelanın gece yola inmesi büyük bir faciayı önledi. Çünkü köyümüzde bulunan Hz. Seyit Taha ve Hz. Seyit Abdullah türbeleriniz ziyarete gelen onlarca ziyaretçi oluyor. Bu felaket gündüz yaşanmış olsaydı, facia olabilirdi. Bazı ceviz ve meyve ağaçlarımız heyelandan dolayı zarar gördü. Yetkililerden bir an evvel köy yolumuzun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaları hızlandırılmasını istiyoruz" dedi.

ŞEMDİNLİ'DE HEYELAN
ŞEMDİNLİ'DE HEYELAN
ŞEMDİNLİ'DE HEYELAN
ŞEMDİNLİ'DE HEYELAN
ŞEMDİNLİ'DE HEYELAN
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 16:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?