4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Şemdinli'de ilk kez ameliyat yapıldı

Şemdinli İlçe Devlet Hastanesi'nde bir süre önce kurulan ameliyathane hizmet vermeye başladı. Yıllardır en ufak bir cerrahi operasyon için ilçe dışına sevk edilen hastalar, artık Şemdinli Devlet Hastanesi'nde ameliyat edilmeye başlandı. 

Şemdinli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Dinelek, ameliyathanenin vatandaşları yıllardır çektiği sıkıntılardan kurtardığını belirtti. Dr. Dinelek, ilk ameliyatı gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını anlatarak, "İlk hastamızın ameliyatını yaptık. Vatandaşımızın sırtında kis aldığımız bu ameliyatın bizim için küçük ama Şemdinli için çok büyük bir ameliyat olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilçe tarihinde ilk ameliyat yapıldı. Hastalarımıza bundan sonra daha büyük ameliyatlar yaparak faydalı olmaya çalışacağız. Bu konu da desteği olan bütün arkadaşlarıma ekibime çok çok teşekkür ederim" dedi. 

Dr. Hasan Dinelek, hastanelerinde anestezi uzmanı olmadı için çok büyük ameliyatları şimdilik yapamadıklarını da anlatarak "Mecburi hizmet kurasında hastanemize bir anestezi uzmanı kadrosu açılması planlanıyor. Şayet bir anestezi uzmanı gelirse bir genel cerrahın veya bir kadın doğum uzmanının yapabileceği yoğun bakım ihtiyacı olmayacak sütün ameliyatın hepsini burada yapmayı planlıyoruz. Malzeme konusunda ve hekim konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Belirttiğim gibi sadece bir anestezi uzmanına ihyacımız var. Şuanda kadromuzda 2 tane anestezi teknisyeni var. Ancak bu işi 4 yıldır yapmadıkları için eğitime gönderildi. Fakat yine de bir anestezi uzmanı gelirse bu işte daha faydalı olabileceğimize inanıyorum. Şayet anestezi uzmanını tamamlarsak bir ekip olarak burada bir çok büyük ameliyatları da yapabilecek kapasiteye sahip olacağız" dedi. 

Şemdinli Devlet Hastanesi'nde ameliyat edilen ilk hasta olan ve sırtından kisti alınan Sait Töre ise, "Çok başarılı bir ameliyat geçirdim. İnanıyorum ki, bundan sonra daha başarılı çalışmalar yapılacaktır. Şemdinli adına yaşanan bu durum çok önemli. Daha önce hastalarımızı en ufak bir ameliyat için ilçe dışına götürmek zorunda kalıyorduk. Fakat bundan sonra ameliyatlar ilçemizde olacak. Bu çok sevindirici bir durum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 11:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?