4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Şemdinli'de karakola saldırı

Genelkurmay Başkanlığı, bir grup terör örgütü mensubunun dün, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakoluna roketatar ve makineli tüfeklerle taciz ateşi açtığını, güvenlik güçlerinin karşılık verdiği olayda, herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmediğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Hakkari'nın Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'nun emniyet unsurlarına, bir grup terör örgütü mensubu tarafından dün saat 17.00 sıralarında roketatar ve uzun menzilli makineli tüfeklerle taciz ateşi açıldığı belirtildi. Açıklamada, güvenlik güçlerinin derhal ateşe karşılık vermesi sonucu olayda herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmediği kaydedildi.

Açıklamada, Şanlıurfa Bozova'da terör örgütünden kaçan bir teröristin de dün sabaha karşı 04.00'te güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Bingöl'ün Adaklı ilçesi dağlık arazi kesiminde 2 Haziran Cumartesi günü saat 21.35 sıralarında arama tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçlerince, terör örgütü mensuplarına ait bol miktarda yiyecek malzemesinin bulunduğu ifade edilen açıklamada, malzemelerin yerinde imha edildiği belirtildi
aa
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 17:15:47
Güncelleme :4 Haziran 2007 Pazartesi 19:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
iskender savaş IP: 88.233.18.xxx Tarih : 9.06.2007 21:31:48
ben aktütünde görev yapıyorum 86/3 devreyim izin için ayrıldım haberi taburda aldım çok üzüldüm arkdaşlar adına olsun karakol adına olsun ben böle terör olaylarınının olmasını istemiyorum artık şehit verilmesinide istemiyorumbiri yada birileri bu teröredur desin artık..artık şehit verilmesini istemiyoruz.