5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Şemdinli'de karakola saldırı

ŞEMDİNLİ'DEKİ KARAKOL SALDIRISI

Hakkari'nin Şemdinli ile Yüksekova ilçeleri arasında bulunan Güzelkonak Jandarma Karakolu'na akşam saatlerinde havan ve roketatarlarla saldırı düzenlenmesinin ardından Kobra tipi helikopterler, saldırının yapıldığı bölgeyi ateş altına aldı. Saldırıda yaralanan bir güvenlik görevlisi Van'a sevk edildi.

Akşam saatlerinde operasyona çıkmak için hazırlanan ve aralarında köy korucularının da bulunduğu çok sayıda askere, PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Yapılan saldırı sonrasında Hakkari Valiliği 1 askerin yaralandığını belirtirken isabet eden bir ahır tamamen yandı.

Yüksekova'dan giden ambulans, Güzelkonak Jandarma Karakolu'ndan aldığı yaralıyı, Uzunsırt Jandarma Karakolu'nda bekleyen helikoptere yetiştirdi. Yaralının helikopter ile Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı belirlendi.

Saldırıdan sonra Yüksekova'dan havalanan Kobra tipi helikopterler, saldırının yapıldığı bölgeyi ateş altına alındı. Saldırı sırasında Şemdinli Yüksekova karayolu 3 saatliğine trafiğe kapatıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 10:56:00
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 18:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?