2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Şemdinli'de keşif devam ediyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Umut Kitapevi'nin bombalanması olayı ile ilgili Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nce Şemdinli'de başlatılan keşif sürüyor.


Keşif alanının bulunduğu bölgeye kimse sokulmazken, gazetecilerin de görüntü ve fotoğraf almasına izin verilmedi. Keşfe bombaların patladığı Umut Kitapevi'nden başlandı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi Hakimi Yarbay Yücel Savrul başkanlığındaki keşfe, sanık ve müdahil avukatları katıldı. İlk olarak kitapevine Seferi Yılmaz alındı. Olay gününü anlatan Seferi Yılmaz'dan, bombanın patlaması sonrası kitapevinden nasıl çıktığı tatbiki olarak gösterilmesi istendi.

Seferi Yılmaz da olay gününü anlatarak iki bombanın ard arda patladığını söyledi. Daha sonra, olay günü amcasının oğlu Zahir Korkmaz'ı kaybeden Metin Korkmaz tanık olarak dinlendi. El bombalarının nasıl patladığı, nasıl bir ses ve koku çıkardığının sorulduğu Korkmaz da olayı detaylarıyla anlattı. Daha sonra Seferi Yılmaz'dan patlamadan sonra koridordan kaçan kişinin nasıl kaçtığının ve kovaladığının tarif edilmesi istendi.

VEYSEL ATEŞ'İN MONTU GÖSTERİLDİ
Kitapevi içinde bombaların geliş yönü, camın kırılışı ve düştüğü yerler tespit edildi. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri de bombaların bulunduğu bölgeleri santim santim ölçtü. Tüm detayların emniyet ve jandarma tarafından kaydedildiği keşifte, daha sonra koridorda yaşananlar tespit edilmeye çalışıldı. İlk olarak Veysel Ateş'in olay günü giydiği mont gösterildi. Koridor ışığının şiddeti, havanın bulutlu olup olmadığı gibi en ince detaylarla Seferi Yılmaz'a montun bu olup olmadığı soruldu. Yılmaz, olay günü kaçan kişinin üzerindeki montun bu olmadığını söylerken; sanık astsubaylar Kaya ve İldeniz ile itirafçı Ateş, montun olay günü giyilen mont olduğunu söyledi.

SANIK ASTSUBAY ALİ KAYA İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ
Olay günü Seferi Yılmaz, kaçan kişiyi nasıl kovaladığını anlatırken, olayda eşini kaybeden Zahir Korkmaz'ın eşi Hamide Korkmaz gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra tanıklar da olay günü yaşananları anlattı. Bu sırada sanıklar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve itirafçı Veysel Ateş de bir ara pasajın kapısına kadar çıkarıldı. Şemdinli olaylarından sonra Ali Kaya ilk defa görüntülenmiş oldu. Sanıklar pasaj kapısına çıkarken, özel harekat ekipleri adeta etten duvar ördü. Olay gününü anlatan tanıklar ise, sanık astsubayların polis şapkalarını çıkarmalarını istedi. Sanıklar da şapkalarını çıkararak olayı anlattı.

TEMSİLİ ARAÇ KULLANILDI
Umut Kitapevi'nin içerisinde bulunduğu Özipek Pazajı içerisinde ve önündeki keşfin ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski AK Parti İlçe Başkanlığı binası önüne geçildi. Burada olayda yer alan aracın yerine temsili bir beyaz polis aracı kullanıldı. Sanıklar burada araçta bulunan silah ve mühimmat ile aracın etrafında yaşananları anlattı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 08:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?