4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Şemdinli'deki patlamanın ardından

Şemdinli ilçesine bağlı Alan köyü yakınlarında yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından Kepenek köyünde defnedildi.

Şemdinli'ye 30 kilometre mesafede bulunan Alan köyü mevkiinde, Cemal Keskin yönetimindeki kamyonetin geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu sürücü ile aynı araçta bulunan yakınları Sait Keskin ile Sami Keskin hayatını kaybetmişti. Cenazelerin otopsi için getirildiği Yüksekova Devlet Hastanesi önünde bir açıklama yapan Şemdinli Günyazı Köyü Muhtarı Abdulhalik Aslan, "Mayını kimlerin yerleştirdiğini bilemiyoruz. Tüm gelişmeleri ayrıntılarıyla inceleyeceğiz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Ne şekilde olursa olsun takip edeceğiz" dedi.

Yüksekova Devlet Hastanesi önünde saatlerce otopsinin yapılmasını beklediklerini öne süren Aslan, cenazelerin Yüksekova'ya getirilmesi yerine otopsi için bir doktorun Şemdinli Devlet Hastanesi'ne gönderilmemesine ve saatlerce bekletilmelerine tepki gösterdi. Cenazelerini bir an önce Şemdinli'ye götürmek isteyen Keskin ailesi ve yakınları, hastane önünde bekleyen güvenlik güçleri ve telefonla Şemdinli İlçe Kaymakamı Altuğ Çağlar tarafından ikna edilmeye çalışıldı. Otopsi heyetinin gelmesi ile sakinleşen vatandaşlar, işlemin ardından cenazelerini Şemdinli'ye götürüp Kepenek köyünde toprağa verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 12:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fikriye.yıldız IP: 88.241.35.xxx Tarih : 31.07.2008 15:38:10

allah fırsat vermesin o hayınlara kahrolasi pkka yeter artık bizimle başa çıkamadığı için hayınca mayın döşüyor erkekçe davramamıyor bizım askerimiz herzaman başarılıdır sayın yetkililer herzaman uyanık olun düşanım dereden eseceği belli olmaz başarılar yenin pkkayı