3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Şemdinli'den çıkışlara izin verilmiyor

Şemdinli ilçesinde teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu 1 korucu ve 8 erin yaralanmasının ardından, ilçeden çıkışlar yasaklandı.

Olayın ardından kırsal alanda askeri birliklerin geniş çaplı operasyonları sürerken, polis ekipleri de ilçe merkezinde güvenlik önlemlerini artırdı.

İlçe merkezinin çıkışında bulunan polis kontrol noktasında vatandaşlar sıkı kimlik kontrolünden geçiriliyor. İlçeye girişler serbest tutulurken, çıkışlara ise izin verilmiyor.

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli ilçesinde teröristler tarafından yola döşenen mayının bir askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu yaralanan 8 asker ile 1 geçici köy korucusu, helikopterle Hakkari Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, PKK terör örgütü elemanlarınca Altınsu köyü Dereboyu mezrası yolu üzerine önceden yerleştirilen mayın, sabah saat 07.00 sularında Şapatan bölgesinde yol güvenliği için devriye gezen 1'i zırhlı 3 askeri aracın geçişi esnasında patladı. Patlamada konvoydaki bir aracın isabet alması sonucu ilk belirlemelere göre 8'i asker, 1'i geçici köy korucusu olmak üzere 9 kişi yaralandı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler tarafından Şemdinli ilçesinden alınan yaralılar, Hakkari Fatih Kışlası'na indirilerek burada hazır bekletilen askeri ambulans ve 112 acil servis ambulansları ile Hakkari Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. 2 asker burada yapılan ilk müdahalelerin ardından helikopterle Van'a götürülürken, Hakkari Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alınan diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 17:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?