2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Şemdinli'nin adı değişecek mi?

DTP’li belediye, ilçenin ismi de dahil olmak üzere birçok değişiklik planlıyor.

DTP’li Şemdinli Belediyesi, ilçenin ismi de dahil olmak üzere birçok sokak ismini değiştirmeyi planlıyor. DTP’lilerin hakim olduğu Şemdinli Belediye Meclisi, ilçede bulunan mahalle ve sokak isimlerini değiştirme kararı aldı. Belediye Başkanı Sedat Töre, bir sonraki meclis toplantısında da ilçesin asıl ismi olan Şemzînan'ın kullanılması için karar alacaklarını belirterek, yetkili mercilerin halkın temsilcilerinin aldığı karara uymaması durumunda her türlü yasal girişimde bulunacaklarını söyledi.

Hükümetin 'Kürt açılımı' tartışmaları devam ederken, Şemdinli Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında ilçede bulunan mahalle, cadde ve sokakların isimlerinin halkın isteği doğrultusunda değiştirilmesi kararı aldı.

Alınan karar doğrultusunda 2007'de geçirdiği kalp krizi sonucu ölen Orhan Doğan, Musa Anter gibi isimlerinin bazı sokak ve caddelere verilmesi için çalışma başlatıldı. Yine kentin birçok sokağına ise Ronahi, Zelal gibi Kürtçe isimlerin verilmesi kararlaştırıldı. Toplantıdan oy birliği ile alınan karar, Şemdinli Kaymakamlığı'na gönderildi.

Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, önümüzdeki aylarda yapacakları toplantılarda da ilçenin asıl ismi olduğu iddia edilen Şemzinan isminin resmi olarak kullanılması için karar alacaklarını söyledi.
 

...
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 20:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?