2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sendikalardan İsrail'e protesto

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi Başkanı ve Kesk Dönem Sözcüsü olan Musa Bor, Ortadoğu'da ve Filistin'de kan durana kadar susmayacaklarını belirtti.

Altay Caddesi üzerinde bulunan şube binası önünde bir basın açıklaması yapan Musa Bor, Filistin'de kan ve gözyaşının dinmediğini, İsrail devletinin Ortadoğu halklarının barış içinde bir arada yaşamasına yönelik umudu tüketmek için çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden bütün Filistin halkına yönelik bir imha operasyonu yürüttüğünü belirtti. Sınıfta Kürtçe konuştukları bahane edilerek sekiz öğretmene idam cezası veren İran hükümeti de aslında İsrail'den farklı düşünmemektedir. İnsanlık suçu işleyen İsrail ve benzerlerinin faşist, soykırımcı politikası dünyayı yönetenler tarafından ya görmezden geliniyor ya da göstermelik kınamalarla geçiştiriliyor" dedi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi Başkanı ve Kesk Dönem Sözcüsü olan Musa Bor, "Hepimizin yüreği Gazze'de ve Gazze gibi bombalara maruz kalan yerler için atıyor. Bu tarifsiz insanlık trajedisi karşısında öfkemizi zapt edemiyoruz. Bizler kadını, erkeği, yaşlısı genci ülkenin değer yaratan, yok etmek yerine var etmeyi, yıkmak yerine yapmayı, öldürmek yerine yaşatmayı seçen biz emekçiler olarak; İsrail ve benzerlerini durdurmak, kan akmasını önlemek ve barışın sağlanması için ses veriyoruz.
Bugün İsrail ve İsrail gibi davranıp düşünenlerin Ortadoğu ve Gazze'de sürdürdüğü katliamı durdurmak için herkes bir şeyler yapmalıdır. İsrail hükümeti ve diğer savaş hükümetlerini mutlaka tecrit edilmeli, yalnız bırakılmalıdır. ABD'nin İsrail'e ve İsrail gibi davranan ülkelere cesaret veren, zulmü kollayan, kışkırtan politikaları deşifre edilmelidir. Göstermelik protestolarının ötesinde, İsrail'i kuşatan, tecrit eden ve saldırıyı durdurmaya zorlayan somut adımlar atmalıdır. Akan kan dinene kadar, İsrail'in katliamı durana kadar susmayacağız" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına çok sayıda sendika temsilcisi ve üyesi katıldı. 'Kahrolsun İsrail' sloganlarının ardında kalabalık olaysız bir şekilde sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 15:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?