3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Servis sürücüleri yarın işbaşı yapacak

Yüksekova ilçesinde, taşımalı sistem için yapılan araç ihalesinin ikinci kez durdurulması üzerine 2 gündür eylem yapan servis sürücüleri, yarın işbaşı yapacaklarını belirttiler.

Yüksekova ilçesinde bazı köylerdeki öğrencilerin taşımalı eğitim sistemi ile ilçe merkezindeki okullara getirmek için eğitim öğretim yılı başında yapılan öğrenci taşıma ihalesi, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından eksik evrak olduğu gerekçesi ile iptal edilmesi üzerine bir süre önce ikinci bir ihale yapılmıştı. Ancak bu ihalenin de 'Rekabet koşulları oluşmadığı' gerekçesi ile iptal edilince servis sürücüleri öğrencileri taşımama kararı aldı. 2 Bin 400 öğrencinin taşımalı sistem ile okula gittiği Yüksekova ilçe merkezine bağlı köylerde 2 gündür işbaşı yapmayan minibüsçüler, birkaç gün daha ücretsiz olarak öğrenci taşımaya devam edeceklerini belirttiler. Minibüsçüler, sorunun devam etmesi durumunda eylemlerine tekrar devam edeceklerini kaydettiler.

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Celal Başçi isimli servis sürücüsü, "Sonuçları ne olursa olsun bundan bizim çocuklarımız etkileniyor. Yaklaşık 2 bin 400 öğrenci şuan taşımalı sistemden yararlanamadığı için eğitimden mahrum olmuşlar. Şuan çocuklarımız ve bizler mağdur durumdayız. Biz şoförler toplandık sorunun giderilmesi için verilen birkaç günlük müsaade ile çocuklarımızın mağdur olmaması için ücretsiz de olsa taşımaya karar verdik. Bu problem devam ederse aynı eylemi bir daha yaparız" dedi.

Fikri Gündüz isimli servis sürücüsü ise çocukların geleceğini düşündükleri için böyle bir karar aldıklarını belirtti. Öğrencilerin okula gitmedikleri için vicdanen rahatsız olduklarını anlatan Gündüz, "Hiç kimse öğrencilerin geleceği ile oynamasınlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 18:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?