2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

SES Hakkari'den basın açıklaması

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi Başkanı Musa Bor, sağlık çalışanlarının sağlığı için işyeri sağlık birimleri kurulmasını ve işten çıkarılmaların yasaklanması gerektiğini belirtti.

Altay Caddesi üzerinde bulunan şube binasında bir basın açıklaması yapan Musa Bor, Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıkta Dönüşüm Programı adı altında kendisine ait olmayan bir programın çok hızlı bir şekilde hayata geçirilmeye çalışıldığını belirtti.

Sağlık emekçilerinin yanı sıra halkın da mağdur edildiği bir ortamda 14 Mart tarihini Tıp Bayramı olarak kutlanmanın doğru olmadığını ifade eden Bor, "Sağlık çalışanlarının sağlığı için iş yeri sağlık birimleri kurulmasını, işten çıkarmaların yasaklanmasını, vekil ve taşeron gibi statülerle güvencisiz çalışmaya son verilerek kadrolu çalışmaya alınmasını istiyoruz. Sağlık çalışanların ve tüm emekçilerin hak kayıplarına uğratılmamasını istiyoruz. Sağlık ocaklarının aile hekimliği işletmeleri, kamu hastanelerinin, kamu hastane birlikleri adı altında satışa çıkartılmasından vazgeçilmesini istiyoruz. Halkın eğitim, sağlık, su, ulaşım, konut ısınma gibi temel haklarının yaşamsal ihtiyaçları ölçüsünde ücretsiz hale getirilerek güvence altına alınması gerekir. Tüm çalışanlara güvenceli çalışma örgütleme özgürlüğü ve grevli-toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınmasını ve insanca yaşanacak bir ücretin tüm yurttaşlar için güvence altına alınmasını istiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 16:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?