4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Seyyar satıcılar caddeyi işgal etti

Hakkari'nin en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi'nin seyyar satıcılar işgali ederken, yol kenarları ise araç sahipleri tarafından otopark olarak kullanılıyor.


Son günlerde gerek cadde ortasını, gerekse kaldırımları işgal eden seyyar satıcıların buraları pazar yeri olarak kullanılması tepki ile karşılandı. Özelikle mübarek Ramazan ayı içerisinde caddelerin bir kısmının seyyar satıcıların işgali altında olduğunu belirten vatandaşlar, belediye zabıta ekiplerinin buna müdahale etmesi gerektiğini belirttiler. Selim Tan, Ali Yakar isimli vatandaşlar, çarşı içinin geçinmez bir hal aldığını belirttiler. Trafik polisi ve zabıta ekibi yokmuş gibi şehrin en işlek caddesinin çok kötü durumda olduğunu belirten vatandaşlar, caddeye bir ç eki düzen verilmesi gerektiğini söylediler.


Vatandaşlar,"Cumhuriyet Caddesi şehrin en işlek caddelerinden bir tanesidir. Araçlar, yayalar ve seyyar satıcıları bunların hepsi bir caddeyi kullanıyor. Caddeyi seyyar satıcılar işgal ettiği için vatandaşlar yol ortasında yürüyor.

Araçlar ise vatandaşın arkasında korna çalıp yol istiyor, ama yayanın geçeceği kaldırım yok. Bazen yol yüzünden yayalar ve sürüceler arasında tatsız olaylar yaşanıyor. Belediye zabıta ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerini göreve çağırıyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında bizi bu rezaletten kurtarsınlar" şeklinde konuştular.
Belediye yetkilileri ise, basına daha sonra bir açıklama yapacaklarını belirtiler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 19:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?