4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sigarayı bırak hediyeyi kap

Hakkari Eğitim, Sanat, Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKA-DER) tarafından bir süre önce yürütülen Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele Eğitim Projesi (ZAMEP) kapsamında sigarayı bırakan 38 vatandaşa çeşitli hediyeler verildi. 

ZAMEP Koordinatörü Sefer Kaçmaz, bir süre önce yürüttükleri proje kapsamında sigarayı bırakanlar için hazırlanan ve çorap, kalem, kitap, hurmadan oluşan hediye poşetlerini kendi elleriyle vatandaşlara götürüp vererek sigarayı bıraktıkları için tebrik etti.
 
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan ZAMEP Koordinatörü Sefer Kaçmaz, yaklaşık 1 yıl önce yürüttükleri projeleri kapsamında 38 vatandaşın sigarayı bıraktığını belirtti. 

Sigarayı bırakan vatandaşlara çeşitli hediyeler verdiklerini dile getiren Kaçmaz, "Zararlı alışkanlıklarla mücadele çerçevesinde birçok faaliyet gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza ve öğrencilere seminerler vererek sigara, alkol ve uyuşturucunun nasıl bağımlılık yaptığını ve zararlarını anlattık. ZAMEP kapsamında özellikle sigaranın zararını bir sohbet ve istek tarzında dile getiren 3 bin civarında "Babaya" ve "Eşe Mektup" dağıttık. İl, ilçe ve köylerde halka ve öğrencilere 30 bin adet broşür, 2007 yılı Ramazan ayında 300 adet "Sigarayı Bırakma Yöntemleri" mesajlarını içeren imsakiye dağıtılmıştır. Personeli sigara tüketmeyen ve sigara içilmesine müsaade etmeyen resmi veya özel kurumlara "Sigarasız Kurum Belgesi" verilmiştir. Türkiye,de ilklere imza atarak sigaranın kimliğini çıkardık. Çıkardığımız sigarının kimliği kamuoyunda oldukça ses getirdi. Bu sıraladığım faaliyetler çalışmalarımızın bir kısmıdır. Bu çalışmalar kapsamında şimdi de sırayı bırakan vatandaşlarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz" şeklinde konuştu. 

Sigarayı bırakan vatandaşlar arasında bulunan İsfendiyar Kanmış ise, "Ben sigarayı bıraktığıma çok memnun oldum. Sigarayı bırakmamla birlikte gençleştim, yüzümün rengi değişti, iştahım açıldı. Çok zararlı olduğu için bırakma kararı verdim ve bıraktım. İçenlere ise kısa sürede sigarayı bırakmalarını tavsiye ediyorum. Günde 2 paket sigara içerdim, çok şükür bıraktım ve aramıyorum da. Ayrıca sigarayı bıraktığım için hediye almış olmam beni çok sevindirdi. Sigarayı bırakmamız konusunda bize destek veren HESKA-DER yetkililerine teşekkür ediyorum " dedi. 

Türkçe bilmediği için Kürtçe olarak düşüncelerini aktaran Abdurahman Turan da, çok zararlı olan sigarayı bıraktığı için mutlu olduğunu belirterek, "Sigara kansere yol açıyor. Sigara içen herkesin bu illetten kurtulmasını istiyorum. Sigarayı bıraktım sağlığıma kavuştum. Sigarayı bırakan vatandaşları unutmayarak bize hediyeler veren ZAMEP Koordinatörü Sefer Kaçmaz'a teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 17:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hacı hacı IP: 81.213.233.xxx Tarih : 1.10.2008 14:22:08

bu gibi haberlerin yayılmasına katkısı olan haber sitelere teşekür ederim. çalışmalarından olayı sefer kaçmazı tbrk ediyorum