5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Sigarayı bırakanlara ödül

SİGARAYI BIRAKANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Hakkarili Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Aydın, sigarayla mücadeleye destek amacı ile bestelediği şarkının klibini memleketinde vatandaşlara izletip konser verdi.

Klibi dinleyen ve sigaralarını kırıp yanan ateşin içine atan 10 vatandaşa Vali Muammer Türker altın hediye etti.

Vali Muammer Türker, Vali yardımcıları Davut Sinanoğlu ve Yılmaz Kurt, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Hakkari İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Sami Balcı, Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr Tahir Yaşar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Çelik'in kardeşi Ramazan Çelik, sanatçı Aydın'ın Bağışlı köyünde verdiği konseri dinlediler. Aydın, hem "Dumansız Havalar" adlı albümü için çektirdiği klibini izlettirdi, hem de söylediği türkülerle köylüleri coşturdu. Davetliler, Aydın'ın şarkılarına eşlik edip Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiler. Klibi izleyen bazı köylüler sigarayı bırakma sözü verdiler.

Sanatçı Aydın'ın bu anlamlı davranışını taktir eden ve projeye destek veren Vali Türker, 50 yıldır tiryakisi olmalarına rağmen sigarayı bırakma sözünü veren 10 köylüye birer çeyrek altın verdi. Vali Türker, sigara bırakma sözünü verenlerin takipte olacağını, sigara içtikleri anlaşılan köylülerden birer Cumhuriyet altını geri alacaklarını söyledi.

SON YÜZYILIN KAN DAVASI SONUÇLANDI

Hakkarili Sanatçı Aydın Aydın, bir ilke imza atarak sigara yasağını destekleyen bir albüm yaptığını söyledi. Daha önceki albümlerinde bir ilki gerçekleştirerek hayvanlarla düet yapan Aydın Aydın, söz ve müziği kendisine ait olan "Dumansız Havalar" adlı albümüyle birlikte sigarayı da bırakarak yüzyılın kan davasını bitirdiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın sigarayla ilgili hassasiyeti ve duyarlılığından etkilendiğini anlatan Aydın, "İnsanlar, sigara içenlerin yanında oturmak istemiyor. Bizim de bütün çabamız sigara içen insanları ikna etmek. Bu insanları bu sigara illetinden kurtarmak için çabalıyoruz. Sayın valimizin sayesinde bu insanları sigara illetinden kurtarabiliyorsak ne mutlu bize. Köye gelir gelmez yakınım olan 70 yaşındaki Tevfik Kaya ile sigarayı bırakması için konuştum. Kendisi bizi dinleyip sigarayı bir daha içmeme sözü verdi. 50 yıldır sigara tiryakisiydi. Bunu duyan diğer vatandaşlar da sigarayı bırakma sözü verdi" dedi

VALİ TÜRKER'DEN SİGARA KAMPANYASINA DESTEK

Sanatçı Aydın'ın Türkiye'de ilk kez başlattığı sigara kampanyasına destek veren Vali Muammer Türker ise, Türkiye'de cennet gibi toprakların olduğunu, bunları insanların kendi elleriyle yok edildiğini söyledi Vali Türker, "Sigara alışkanlığı da tabi bunun yollarından bir tanesi. Sigara hem topluma zarar veriyor, hem insanlara zarar veriyor. Bu çerçevede başlatılmış olan 'Dumansız Havalar' kampanyası çok önemli. Sigara ile ilgili yasakları getiren kanun gerçekten çok büyük bir görev ifa etti. Bu işe destek verenleri tebrik etmek lazım. Sigaranın bırakılmasıyla ilgili bütün toplumsal meselelerde olduğu gibi sanatçıların bu işe önderlik etmesi, destek vermesi çok önemli. Çünkü sanatçılar toplumun kanaat önderleridir. İnsanların, özellikle çocuk ve genç yaştakilerin örnek aldığı kişilerdir. Bu çerçevede Hakkari'nin yetiştirdiği değerlerden olan Sanatçı Aydın Aydın, böyle bir proje ile bunu hem kendi sanatında icra ediyor, hem de memleketi olan Hakkari'de böyle bir güzelliği tüm Türkiye'ye ve dünyaya yansıması için teşebbüs oldu. Biz de kendisine teşekkür ediyoruz. Dünden bu yana sigarayı bırakmış olan vatandaşlarımız var. Bir amca 45 yıldır sigara içtiğini söylüyor. Biz de onlara bu davranışlarından dolayı çeyrek altın veriyoruz. Eğer bu sözlerini tutmazlarsa kendilerinden tam Cumhuriyet altını alacağız" diye konuştu.

Sigarayı bırakan Tekin Yoldaş isimli köylü, Vali Türker ve beraberindekiler için bir türkü seslendirdi.

SİGARAYI BIRAKANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
SİGARAYI BIRAKANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
SİGARAYI BIRAKANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
SİGARAYI BIRAKANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
SİGARAYI BIRAKANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 13:02:05
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 16:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?