2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sıkışan öğrenci kurtuldu

Hakkari'deki Cilo Sat Buzulları bölgesinde bir buzul çatlağına düşerek mahsur kalan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi Şevket Kutlu köy korucuları tarafından kurtarıldı.


Edinilen bilgiye göre, İTÜ Öğretim Görevlisi Abdullah Yazıcı ile birlikte Hakkari'ye gelen 15 kişilik bir öğrenci gurubu, Hakkari Kültür ve Turizm İl Müdürü Emin Özatak ile birlikte şehir merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Kırıkdağ köyü bölgesindeki ünlü Cilo Sat Buzulları Bölgesi'ne gittiler. Çevrede tırmanış ve gezi düzenleyen gurup, Beyazyayla olarak bilinen noktadan geçerken, Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Şevket Kutlu ayağı kayarak bir buzul çatlağına düşerek mahsur kaldı. Durum askeri yetkililere ve Hakkari Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bildirilerek yardım istendi.

Oluşturulan sivil savunma ekibi bölgeye sevk edilirken, bir askeri helikopter de hazırlandı. Bu sırada bölgede bulunan korucular, çeşitli ip ve poşularla mahsur kalan öğrenciyi bulunduğu yerden kurtardılar. Bu haber üzerine helikopter geri dönerken sivil savunma ekipleri bölgeye ulaşarak sağlık durumu iyi olan öğrenciye gurup üyeleri ile birlikte Zap Jandarma Karakolu'na getirdiler. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Z. Atilla Ataalp de karakolu gelerek İTÜ ekibiyle görüştü, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 21:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?