2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Silah kaçakçılarına operasyon

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürüttüğü çalışmalar sonucunda 5 il ve 10 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda 52 kişi gözaltına alındı.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 6 önce başlatılan istihbarı çalışmalar neticesinde silah kaçakçılığı yapan bir örgütü tespit eden Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 5 il ve 10 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlediler.

Ağrı merkez, Patnos, Eleşkirt, Tutak ve Hamur ilçeleri başta olmak üzere Van merkez Çatak, Erciş, Hakkari, Çukurca, Bitlis, Ahlat, Adilcevaz ilçeleri ile Siirt merkez ve Pervari ilçelerinde toplam 52 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Firarda olan 23 kişinin yakalanması için operasyonların sürdürüldüğü öğrenildi.

Yine bu operasyon kapsamında daha önceden yakalanan 5 kişinin halen cezaevi’nde tutuklu bulunduğu açıklandı. Yapılan çalışmalar neticesinde 20 adet değişik marka ve çapta tabanca, 1 adet av tüfeği, 20 adet şarjör, 39 adet fişek, 184 adet kaleşnikof fişeği, 31 adet G3 fişeği, 4 adet av tüfeği fişeği, 1 adet kaleşnikof şarjörü, 2 adet kamuflajlı hücum yeleği ele geçirildiği belirtildi. Konu ile ilgili operasyonların sürdürüldüğü bildirildi.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 13:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?