2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Silah yerine havai fişek

Hakkari'deki düğün törenlerinde artık silahlar yerine havai fişekler gelenek haline geldi.


Sadece il merkezinde her hafta sonları yaklaşık 1 ton havai fişek tüketildiği belirtildi. Bir zamanlar silahların hiç susmadığı yöredeki düğünlerde artık silahların yerini havai fişekler almaya başladı. Batıda yaşanan görüntülerden geri kalmayan Hakkari, emin adımlarla kabuk değiştirmeyi sürdürüyor. Hafta sonları şehrin değişik mahallelerinde yapılan ve 3 gün 3 gece devam ederek gece geç saatlere kadar süren düğünlerde bir birilerinin ardında patlayan havai fişekler, şehir semalarını aydınlatıyor.
Hakkari'de havai fişek satan bazı esnaflar ise, her bir kutuda 16 adet havai fişek bulunduğunu ve haftada en azında 500 adet havai fişek sattıklarını anlattılar. Havai fişek fiyatlarının içindeki sayıya göre 200 ile 750 TL arasında değiştiğini belirten satıcılar, ilgiden memnun olduğunu il ve il dışı olmak üzere haftada yaklaşık 1 ton havai fişeğin tüketildiğini söylediler.
Murat Önal ve İbrahim Kazandıoğlu isimli vatandaşlar ise, silahların yerini artık havai fişek gösterisine bıraktığını, bunun artık bir gelenek haline geldiğini söylediler. Çocukluklarını hep silah sesleri altında yaşadıklarını belirten vatandaşlar, artık eski görüntülerin mazide kaldığını ifade ettiler.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 15:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?