4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Silahların gölgesinde eğitim

30 teröristin öldürüldüğü Yeşilova bölgesindeki öğrenciler, eğitimlerini top atışları altında sürdürüyor.


Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Şemdinli bölgesinde askeri operasyonlar bütün hızı ile sürerken, diğer yandan halkın normal yaşamı da devam ediyor. Köylüler günlük işlerini yaparken, bölgedeki köy ve mezralarda bulunan ilköğretim okullarındaki öğrenciler endişe içinde de olsa eğitim ve öğretimlerini sürdürüyor.


Önceki gün 30 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bölgede, sınırdan 50 kilometre uzaklıktaki Şkery, Beşun ve Çiyayereş Dağları'ndaki PKK kamplarının bulunduğunu noktalara Türk topçu bataryaları ara sıra atış yaparken, bir yandan da 200 hanenin bulunduğu çevrenin sürekli gözlendiği, giriş ve çıkışlarda aramaların yapıldığı Yeşilova köyündeki ilköğretim okulunda dersler devam ediyor. Bombalandığı için dumanların yükseldiği dağların eteğinde, top sesleri altında ders yapan Yeşilova Mehmetçik İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler, çok korktuklarını söylüyor. İçme suyu çekilmediği için okul içindeki tuvaletten yayılan kötü kokular yüzünden dışarıda ağaçların altında ders yapan öğrenciler, "Bir önceki gece yoğun şekilde tank ve top sesleri duyduk. Bu korkuyu hala üzerimizden atamadık ve derslere motive olamadık. Bombalanan bölgelerden yükselen dumanlar bizi ürkütüyor. Böyle bir ortamda ders yapmamız zor. Ama bütün korku ve zorluklara rağmen eğitimi sürdürüyoruz. Umarız bu olaylar biter, biz de huzur içinde eğitim ve hayatımızı sürdürürüz. Ancak acilen okulumuzun fiziki şartlarının düzeltilmesini istiyoruz" dedi.


Yeşilova köyünün yanı sıra Beşikağaç ve Över köylerinden 400 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü, 9 öğretmeni olan okuldaki çocuklar, "En büyük sorunumuz bomba değil, su. Okulun tuvaletlerinde su akmadığı için çok kötü kokuyor. Kapı ve pencereler de harap halde bulunuyor" dedi. Öğretmenler ise, "Bombaların altında eğitim yapmaya alıştık ancak bizi bombalar değil, su problemi ve salgın hastalıklar korkutuyor" açıklamasını yaptı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 16:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?