2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Şimşimik Türbesi çöplük oldu

Hakkari'de büyük din alimlerinin kabirlerinin bulunduğu ve halkın sürekli ziyaret ettiği bölgenin çöplük olması tepkiyle karşılanıyor.

Dağgöl Mahallesi'nde bulunan ve isimleri bilinemeyen alimlerin yattığı bilinen Şimşimik Türbesi, bazı sorumsuz mahalle sakinleri tarafından çöplük olarak kullanılıyor.

Mahallede yaşayan 80 yaşındaki Esma Çelik ve 60 yaşındaki Şaban Taş, çöplerin döküldüğü bölgenin önemli bir ziyaret alanı olduğunu, büyük zatların kabirlerinin bulunduğunu anlattılar.

Şimdilerde çöplerin atıldığı bölgede büyük bir armut ağacı bulunduğunu, bunun üst tarafında taşın hemen yanında ise bir mezarlık ve yanında da bir su kaynağı olduğunu anlatan mahallenin yaşlıları "Ailelerimizle birlikte cuma akşamları buraya gelerek dua ederdik. Yeşil alan olduğu içinde bazı aileler ise burada piknik yapardı. Büyük bir zatın burada yattığı dedelerimiz tarafından da bize hep hatırlatılıyordu. İsmi ise Şimşimik Türbesi idi. Ancak din adamı zatın ismini bilemiyoruz. Reşit Çelik isimli vatandaşın, bu alana vakıfa bağışladığını biliyoruz. Köyden kente göçlerin başlamasıyla birlikte yeşil alan kalmadı. Küçüklüğümüzde türbe olarak ziyaret ettiğimiz bölge ise şimdi çöp yığınları ile doldur" dediler.

Hakkari Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün konuya el atması ve bu terbiyesizliğe, saygısızlığa son verilmesini gerektiğini anlatan mahalle yaşlıları "Çöp atan bazı kendini bilmez mahalle sakinlerine ceza yazılmalı. Atalarımıza, din alimlerimize verdiğimiz değer bu mu olmalı. Nerede bu ilin yetkilileri. Her şeyin ötesinde böyle bir çevre rezaletine izin verilmemeli" şeklinde tepki gösterdiler.

Söz konusu bölgeye çöp atan mahalle sakinleri ise, gazetecilerin fotoğraf çekmesine tepki gösterdiler. Vatandaşlar, yer olmadığı için dere yatağında bulunan bu alana çöplerini attıklarını belirttiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 17:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?