2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sınav öncesi moral depoladılar

Hakkari Üniversitesi'nin 1. Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen piknikte; kolbastı ve yöresel oyunlar oynandı, mağara gezisi yapıldı, öğrenciler buzul dağları bölgesinde akan sularda yüzdü.

Hakkari'den 35 kilometre uzaklıkta bulunan Cilo-Sat Buzul Dağları bölgesinin uzantısı olan Kırıkdağ köyü Dez mevkiinde düzenlenen pikniğe, üniversitenin akademik, idari görevlileri ile 600'e yakın öğrenci ve aileleri katıldı. Sabah saatlerinde buzul dağlarında akan derenin kenarında öğrencilere kahvaltı verildi.

Öğrenciler, yüksek rakımlarda bulunan mağaraları dolaşıp basın mensupları aracılığıyla başka illerde bulunan ailelerine selam gönderdi. Kayalıklardan inen bazı öğrenciler buzul dağları bölgesinde akan dereye girerek yüzmenin tadını çıkardı. Bazen cep telefonlarının müziği bazen de kendi imkanları ile yöresel şarkılar seslendiren öğrenciler, kol kola girerek halay çekti. Cep telefonlarından kolbastı müziği dinleyen bazı öğrenciler, oyunları ile arkadaşlarından alkış aldı. Piknikte öğrencilere kavurma, pilav ve cacık ikramı yapıldı. Burada ailelerine seslenen öğrenciler, Hakkari'nin çok huzurlu bir il olduğunu, dışarıda anlatıldığı gibi olmadığını belirterek selam gönderdi.

Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğretim Görevlisi Hikmet Yaşar, sınav öncesi moral vermek istedikleri öğrencilerin birbirleri ile kaynaşarak yörenin doğal güzelliklerini tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 12:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?