3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Sınav yerlerine protesto

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, düzenlediği bir basın açıklaması ile Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girecek olan bazı vatandaşların sınav yerlerinin uzak illere verilmesini protesto etti.


KPSS'ye katılacak olan bazı vatandaşlarla Altay Caddesi üzerinde bulunan Belediye İş Merkezi'ndeki bürosunda basın açıklaması yapan İsmail Akbulut, vatandaşların Bitlis, Malatya ve Gaziantep gibi illerde sınava gireceğini belirtti.

Bu durumun hiçbir mantıklı sebebi olmadığını söyleyen Akbulut, vatandaşların bu şekilde mağdur edildiğini ileri sürdü. Akbulut, "Hakkari gibi gelir düzeyinin çok düşük olduğu bir ilde aynı evden 3, hatta 4 kardeşin il dışındaki uzak yerlere gönderilmesi aileleri büyük bir mali külfetin altına sokmaktadır. Mevcut koşullarda il dışında sınava girmek zorunda bırakılan kişilerin büyük bir kısmı maddi yetersizlikten dolayı sınava girememe durumu ile karşı karşıya bırakılmaktadır.

Bu da insanların adeta işe girme haklarını ellerinden alınması anlamına gelmektedir. Başvuru esnasında alınan 35 YTL'yi bile bulmakta zorlanan insanların, sınava girmek için yüzlerce YTL'yi temin edebilmeleri adeta imkansızdır. Bu şekilde insanları mağdur etmenin hiçbir mantıklı açıklaması olmadığı gibi aynı zamanda bunun bir hak ihlali olduğunu kabul ediyoruz" dedi.

Sınava Gaziantep'te gireceğini söyleyen Kemal Demiroğlu adlı vatandaş ise, giriş belgesini göstererek, kendisi gibi yüzlerce kişinin mağdur edildiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 09:17:06
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 09:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?