4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Sineması olmayan tek il Hakkari

Hakkari'nin sineması olmayan tek il olduğunu belirten vatandaşlar, maddi imkansızlıklardan dolayı kapanan Kültür ve Turizm Müdürlüğü sinema salonunun açılmasını istiyor.


Hakkari Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait binada 1970'li yıllarda açılan sinema salonunun, 1990 yılına kadar vatandaşlar tarafından işletildiği belirtildi. 1990 yılında İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne devredilen sinema salonunun bir süre sonra maddi imkansızlıklar yüzünden kapatılarak kültür merkezi haline geldiği belirtildi.

Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı desteği ile 2000 yılında yeniden açılan sinemaya ilgi olmadığı için tekrar kapatıldı. Vatandaşlar, yıllardan beri sinemadan mahrum kaldıklarını belirterek, vizyona giren son filmleri belirli bir süre geçtikten sonra televizyonlardan izlediklerini söyledi. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin olmadığını ifade eden vatandaşlar, "Bir sinemamız vardı oda kapandı. Halka yönelik her hangi bir kültürel faaliyet yok. Vizyona giren filmleri izleyemiyoruz. Bizde sinemaya gitmek istiyoruz. Yetkililerden sinema salonunu yeniden açmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 21:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?