2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Sınıflar boş kaldı!

HAKKARİ'DE SINIFLARIN YARISI BOŞ

Hakkari'de gribal enfeksiyon nedeniyle bir süre önce tatil edilen il ve ilçelerdeki okullarda eğitim öğretime bugün yeniden başlanırken, sınıflardaki doluluk oranının yüzde 50'ye kadar düştüğü belirtildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile okulların bir hafta tatil edildiği Hakkari'de bugün eğitim ve öğretimin başlamasına rağmen çok sayıda öğrencinin okula gelmediği belirtildi. Doluluk oranının düşmesine rağmen okullarda eğitim ve öğretime devam edilirken, bazı sınıflarda yarı yarıya boş olduğu belirtiliyor. Okul yetkilileri, bazı öğrencilerin gribal enfeksiyona yakalayabilecekleri korkusu ile, bazılarının ise halen hasta oldukları için okula gelmediğini belirttiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise, bazı ailelerin gribal enfeksiyondan korktuğu için çocuklarını okula göndermediğini belirterek "Bazı çocuklar halen hastalığı atlatmamış alabilir. Ayrıca köylerde bulunan öğrencilerin bir kısmı da hafta sonuna 2 gün kaldığı için çocuklarını göndermedi. Bugün gerçekten okulların doluluk oranı yarı yarıya kadar düşmüş durumda. Konuyu İl Sağlık Müdürlüğü ile görüştük. Ancak kendilerine gelen vaka sayısının fazla olmadığını bu nedenden dolayı da endişe edecek bir şeyin olmadığını belirttiler. Muhtemelen pazartesi günü okullar yeniden normale dönecek diye düşünüyoruz"

HAKKARİ'DE SINIFLARIN YARISI BOŞ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 13:59:04
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 14:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?