3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Sınır bölgesine kitap yardımı

Hakkari İl Defterdarlığı, Çukurca ilçesi Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'na (YİBO) kitap yardımında bulundu.

Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Ucgun, '19 Vergi Haftası' etkinlikleri kapsamında ziyaret ettikleri Irak'ın sıfır noktasında bulunan okul kütüphanesinde kitap ihtiyacının olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Bunun üzerine İl Defterdarlığı tarafından kardeş okul olarak kabul edilen okulun kitap ihtiyacının giderilmesi için kurum içinde kitap toplama kampanyası düzenlendiğini anlatan Ucgun "Toplanan kitapları, Defterdarlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte okul müdürlüğüne teslim ettik. Valilik olarak eğitim ve öğretime büyük önem vermekteyiz. Yörenin en ücra köşesinde bile okumayacak çocuk bırakmadık. Okuma gücü olmayanlara ise her türlü destek sağlanmıştır. Okulun öğretmenlerine, öğrencilerine ve Defterdarlık personeline eğitim konusundaki duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Geleceğin çocuklarını yetiştirmek için faaliyetlerimiz devam edecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 13:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?